Oreo kake

desember 2008 011

450 g oreo kjeks
100 g smeltet smør
225 g Philadelfia, myknet
2,5 dl melis
3,5 dl pisket krem (1 boks fløte)
2,5 ss sukker
1 poser freia sjokolademousse 70%
2 dl melk (til moussen)

Legg til side ca 5 kjeks til pynt på kaka. Ta resten av kjeksene og putt i en pose og smuldre de opp til smuler. Smelt smør og hell det over kakesmulene i en bolle og bland det godt til det kan smøres ut i en form. Bruk en 24 cm rund form. (la den stå over natten)

Miks kremost med melis med en miksmaster så det blir en luftig og kremete masse. Miks krem med sukker og bruk ca halvparten av den stivpiskede kremen til å røre forsiktig inn i den ferdige ostemassen. Smør massen over kakebunnen.

Miks sjokolademoussen i henhold til pakningen. Smør massen over kaken og sett i kjøleskap til den er litt stivnet (ca 1/2 time). Legg et lag med krem på toppen og pynt med knust kjeks rett før servering.

Kaken er best hvis den får stå i et døyn før servering!

6 kommentarer

anette

04.jan.2009 kl.12:38

Sånn vil æ ha neste gang æ kjæm oppover! :)

Marion

04.jan.2009 kl.16:09

Deinn e så enkel at du kan jo prøv å lag a sjøl i Oslo;)

anette

05.jan.2009 kl.18:07

Trur den smake my beir på Værdaln :)

Marion

06.jan.2009 kl.08:22

Hihihi...du får sei i fra når dåkk kjæm så ska æ lag ei da sjø;)

inger

14.jan.2009 kl.18:22

Mmmm, så god ut :-)))) Den får vi lage neste gang vi treffes :-)

Marion

16.jan.2009 kl.16:56

Ja d må vi! Deinn e kjæmpe gooo:D

Skriv en ny kommentar

hits